maandag 6 februari 2012

Drie knelpunten in Elfstedentocht

Van een onzer verslaggevers
SINT NICOLAASGA -
Hoe sterk is het ijs op de route van de Elfstedentocht? Dat was de centrale vraag gisteravond tijdens de eerste verkennende vergadering van de 22 rayonhoofden van de Vereniging De Friesche Elfsteden.

De bijeenkomst had eigenlijk geheim gehouden moeten worden, maar lekte gisteravond toch uit: de rayonhoofden kwamen bijeen in bouwbedrijf Van der Werf in Sint Nicolaasga. Rond het Friese bedrijf zwermde het gisteravond van de media. Maar niemand kreeg toestemming mee te luisteren met de rayonhoofden, die bijeenkwamen rondom een grote kaart van de provincie Friesland.
Uit een rondje onder de rayonhoofden voorafgaand aan de vergadering kwamen drie duidelijke knelpunten naar voren, waar het ijs nog erg dun is: Harlingen, Sneek en de zuidwesthoek van Friesland.

9.30 uur persconferentie

Vanochtend om halftien geeft het bestuur duidelijkheid over de toestand van het ijs. Maar het is niet de verwachting dat een datum wordt genoemd van een mogelijke Elfstedentocht.
"Daarvoor is het véél te vroeg", aldus Immie Jonkman van het Elfstedenbestuur.
Onder de Friezen lijkt de koorts inmiddels te hebben toegeslagen. Piet Paulusma tempert het enthousiasme. Hij waarschuwt dat de vorst in de loop van de week minder streng wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten